Covid:Aici sunt cele 14 locuri din lume unde nu a ajuns niciodata

0
79

2020 va fi amintit pentru totdeauna ca fiind anul care a adus grava pandemie Covid-19. Se spune că întreaga lume a fost lovită, dar chiar este așa? Trebuie să știți că există de fapt locuri în care virusul nu a sosit. Să aflăm mai multe despre acest subiect foarte interesant și de actualitate.

Date uficiale

Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că 14 țări din întreaga lume nu au înregistrat niciodată infecții cu Covid-19. Mai exact, acestea sunt arhipelaguri și insule aproape inaccesibile. Prin urmare, există locuri în lume care nu au fost atinse de pandemie. Printre acestea găsim Insulele Cook din Polinezia din Pacificul de Sud, Samoa Americană, Nauru în Micronezia, insulele Palau, Sf. Elena și Insulele Tonga.

Țări libere Covid

Insulele Cook în timpul pandemiei au ales să-și blocheze complet porturile maritime și aeroporturile în detrimentul turismului, principala resursă economică locală. Au fost descoperite de James Cook în 1773 și au fost proclamate protectorat britanic. Din 1965 au fost o democrație autonomă în Noua Zeelandă. Samoa este un arhipelag Pacific cu două atoli de corali și 5 insule vulcanice. Au fost descoperite în 1722. Nauru este o insulă republică Micronezia de 21,4 km pătrați și care are 10.000 de locuitori. A fost descoperit în 1798 de un balenier. Este cea mai mică insulă din lume și este foarte săracă.

Republica Palau este situată la 500 km de Filipine, are 200 de insule vulcanice și este un loc destul de inaccesibil și o destinație dificilă pentru turism. Foarte cunoscută și liberă Covid este Sant'Alena, insula făcută celebră prin înmormântarea lui Napoleon Bonaparte. A fost descoperit de Vespucci în 1502, este de origine vulcanică și se ridică la aproximativ 1900 km de coasta Angolei. Insulele Tonga sunt un arhipelag din Pacificul de Sud situat între Fiji și Noua Zeelandă. Apa cristalină și plajele pustii le caracterizează alături de păduri și vulcani. Ca formă de guvernare, acestea sunt supuse monarhiei constituționale, a cărei economie este bună.

Covid:Aici sunt cele 14 locuri din lume unde nu a ajuns niciodata

Cazul Coreei de Nord și Turkmenistanului

În lista țărilor fără covid trebuie să menționăm apoi două locuri non-insulare: Coreea de Nord și Turkmenistan. Guvernele țărilor respective au declarat de fapt că nu au fost atinse de Covid-19. Cu toate acestea, o mare nedumerire în acest sens vine din opiniile experților mondiali. Coreea de Nord și Turkmenistanul nu sunt de fapt țări izolate de restul lumii, pentru care apropierea de regiunile contaminate nu pare să le fi oferit imunitate.
Facebook Comments Box

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here